Genomgångar

torsdag 12 juni 2014

Tack för det här läsåret!

Nu är sista skoldagen över. Vi har städat i klassrummet och myst med film och lite glass med jordgubbar. De sista sakerna har även skickats hem. Till nästa termin kommer denna blogg att bli en blogg för hela årskurs 2 - dvs även för Vågen.

Imorgon ses vi i kyrkan och sjunger in sommaren tillsammans. Kom ihåg att stanna kvar utanför kyrkan, på kyrkbacken efteråt för att hälsa varandra glad sommar.

Jag vill tacka alla barn och föräldrar för det här läsåret. Det har varit ett häftigt och spännande år. Jag ser fram emot att få tillbaka klassen i höst - då de börjar i årskurs 2. Då väntar nya äventyr tillsammans. Som syns på bilderna från de olika årstiderna (i ett tidigare inlägg) har det hänt mycket med barnen under året. Det är även roligt när vi har tittat på saker som barnen har skrivit och ritat i början av årskurs ett respektive i slutet av årskurs ett. Det är en otrolig resa och utveckling som de har gjort.

ETT STORT TACK!
TREVLIG SOMMAR, VI SES I HÖST!


onsdag 11 juni 2014

Heldag i Hacksta!

Idag hade vi en heldag i Hackstaskogen - Stranden och Vågen. Vädret var på vår sida och solen sken på oss hela dagen. Det första eleverna ville göra var att klättra uppför Hackstabacken. Därför blev det vår första aktivitet. Oj, så långt vi kunde se.

Nu bestiger vi Hackstabacken!
Glada tjejer i värmen.


Alexander pekar ut några platser som man ser från toppen.
 


Vi åt lunch tillsammans och sedan blev det lite olika aktiviteter. Vi spelade fotboll, hoppade hopprep, byggde kojor, besteg berg, ritade och umgicks med varandra. Det blev en riktigt lyckad dag!

tisdag 10 juni 2014

Skapande - måla

Igår skapade eleverna valfria figurer av trolldeg. Idag var det dags att skapa vidare med andra material - målarfärg. Figurerna har torkat i ugnen och under natten och var nu torra och klara att måla.

 

 

 


 

 

Det var en härlig målarverkstad som vi hade tillsammans idag!

måndag 9 juni 2014

Skapande med trolldeg

Idag har vi skapat med trolldeg. Eleverna fick varsin liten deg som de fick forma som de ville, med hjälp av lite verktyg. Det blev en hel del fantasifulla saker. De har torkat under dagen och förhoppningsvis kommer vi att kunna måla dem imorgon så att eleverna kan ta hem dem på torsdag.

 

 

 

 

torsdag 5 juni 2014

Slöjd - hajarna


Idag var många av Hajarna klara med sina väsen och de som ville fick visa upp dem för klassen och berätta lite om dem. I nästa vecka kommer de som inte visade idag eller som vill berätta mer få redovisa om sina väsen för klassen. Mycket spännande!

onsdag 4 juni 2014

Årstidsträdet

Idag var vi och besökte vårt årstidsträd för sista gången under år 1. Då fick vi se hur trädet och hur naturen i skogen ser ut på sommaren. Målet är att eleverna ska känna till årstidsväxlingar i naturen och hur det ser ut under de olika årstiderna.

Såhär såg det ut när vi tog den första bilden vid årstidsträdet när vi började i årskurs 1.

Senare på hösten (i november) såg det ut såhär...
I vintras var det kallt när vi besökte vårt årstidsträd. 
Idag när vi besökte trädet för sista gången denna termin såg det ut såhär!

Kroppsdelar på engelska


På engelskan idag pratade vi om några olika delar av kroppen. Eleverna kunde väldigt mycket redan. Vi pratade om hur det låter och skrivs när det är en hand respektive två händer: one hand, two hands. Eleverna fick sedan måla en egen person och skriva ut kroppsdelarna på rätt plats.