Genomgångar

torsdag 11 september 2014

Sagor

Vi skriver en hel del sagor i klasserna. Vi tränar då på att få till en röd tråd med en tydlig början, ett tydligt problem, lösning och slut. Vissa vill skriva långa sagor och vissa vill skriva lite kortare. Oavsett hur långa sagor barnen vill skriva så fokuserar vi på att få till den röda tråden. Vi ska arbeta med sagor på lite olika sätt - att barnen får skriva fritt och att de har en gemensam bild som de kan utgå från. Det finns också kort i klassrummet med tips på ämne till sagorna - dessa används flitigt av eleverna. Exempel på ämnen kan vara: Spöktåget, Cirkus Skratt och På havets botten. Vi kommer även skriva på dator och ipad.

Sid. 1.
Sid. 2.
 Lilly i Stranden har skrivit en saga om en pannkaka. "Det var en gång en pannkaka" blir en tydlig början. Problemet för pannkakan är att den vill bli uppäten för att slippa frysa. Dock tar det lång tid och sedan verkar det som att pannkakan kanske inte ska bli uppäten.... Men det löste sig och pannkakan fick som den ville. Spännande att läsa en saga om en pannkaka!




Max i Stranden har skrivit en saga om ett krig. "Det var en gång ett krig" blir en tydlig början. Problemet var att kungen blev tagen av de onda. Det löste sig dock och de goda tog tillbaka sin kung och de levde lyckliga i alla sina dagar. Lite otäckt med krig, men tur att det löste sig i slutet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar