Genomgångar

onsdag 12 november 2014

Respekt

Idag började vi med vårt arbete om Respekt. Eleverna delades in i grupper och fick diskutera med varandra. Den första frågan de fick diskutera kring var: Vad betyder respekt? Det var lite svårt i början, men de fick fram många bra alternativ och tolkningar. Vi pratade lite i helklass och tittade på vad grupperna tyckte lika om. Nästa fråga de fick diskutera kring var: Hur kan vi visa varandra respekt på skolan? (i klassrummet, i hallen och korridoren, i matsalen och på gården). Alla grupper fick berätta vad de kommit fram till och detta sammanfattades på tavlan.

 









Vi pratade mycket om hur vi beter oss mot varandra och att vi alltid måste tänka att vi behandlar andra som vi själva vill bli behandlade. Vi pratade också om hur man ska lösa en situation om någon skulle slå en - slår vi tillbaka?

Tillsammans skapade vi en plansch med en sammanfattning av hur vi ska arbeta med Respekt varje dag. Eleverna fick rita bilder med koppling till respekt eller bilder som gör oss glada. Vi ska sedan allihopa tumma på att följa detta varje dag.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar