Genomgångar

fredag 28 augusti 2015

Utvärdering vecka 35

På fredagar utvärderar vi tillsammans veckan och funderar på vad vi har gjort och framför allt - lärt oss. Allt vi gör har ett syfte och det är något eleverna ska lära sig eller träna på. T.ex. har vi haft fyra-hörn övning i Stranden för att eleverna ska träna på att ha en åsikt och våga yttra den för klassen. Vi sammanställer veckan i en gemensam tankekarta, så att alla får vara med och fundera. Sedan lottas två elever fram som ska skriva ihop en kort text.

Här kommer veckans utvärderingar (med några justeringar av oss mentorer):

Vi har haft musik, då klappade vi våra namn. Vi har jobbat med regler och vi har haft en fyra-hörns-övning. Vi har jobbat med alfabetet på engelska. Och så har vi presenterat oss på engelska. Vi har jobbat med huden som är kroppens största organ. Vår hud skyddar oss mot vatten. Huden är vårt vattentäta fodral. Kroppens lagom temperatur är ungefär 37grader. I matten så har vi jobbat med tal och siffror. 5 är en siffra och 12 är ett tal. Vi har 10 siffror. Dem är 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9. I matten har vi jobbat med talet tusen 1000. Vi har fått räkna till tusen och räkna så att vi hade 1000 makaroner eller bönor.


Vi har jobbat med ental,tiotal,hundratal och tusental.
Vi har gjort en pjäs om våra värdegrunds ord respekt, arbetsro, gemenskap, trygghet, eget ansvar och vänskap. Vi har pratat om regler exempel inte slåss inte klättra över staketet inte gunga fler en sex. Man får inte äta mer en 15 sockerbitar när man är vid 11 12 åren. Vi har jobbat med huden. Huden består av 3 lager som heter överhud, läderhud underhud. Huden är vårt största organ. Om man har mycket pigment så har man mörk färg på huden om man har lite har man ljus färg på huden.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar