Genomgångar

onsdag 22 oktober 2014

Frukt och grönt + smak

Efter höstlovet ska klasserna besöka en ICA butik och få information om frukt, grönsaker och bär. Idag pratade vi om varför det är viktigt för kroppen att äta frukt och grönt flera gånger om dagen. Detta ska vi fortsätta att arbeta med fram till besöket samt efteråt. Vi försökte reda ut lite vad som skiljer/är likt mellan frukter, bär och grönsaker och pratade om varför det är viktigt att äta det flera gånger om dagen.

Eleverna fick sedan arbeta två och två och para ihop namn på frukter/grönsaker/bär med olika bilder. Många saker kände de igen direkt och andra var svårare. Konstigt till exempel att det fanns apelsin och jumboapelsin.

 

Det blev mycket rörelse och mycket prat under uppgiften, men de genomförde uppgiften ordentligt och väldigt bra. De tog hjälp av varandra och hade många rätt när vi kikade på de rätta svaren mot slutet av lektionen.















Som avslutning lekte vi sura leken: alla elever fick varsin klyfta citron. På tre skulle alla smaka och se vem som höll minen längst. Alla barn lyckades hålla minen och de flesta tyckte mest att det var gott. Rolig lek, tyckte de i alla fall.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar