Genomgångar

onsdag 2 april 2014

Vårtecken

Idag hade vi NO-lektion i skogen. Målet med lektionen var att barnen ska få uppleva årstidsväxlingarna i naturen under de olika årstiderna och lära sig vilka årstider det finns och vad som händer under de olika årstiderna. Denna lektion var fokus på våren, men vi gick även in på de andra årstiderna. Målet var också att fördjupa kunskaperna om vad djuren i naturen gör under de olika årstiderna.

Vi samlades och pratade om vilka som är våra vårmånader och vad som händer i naturen då. Barnens svar:

- Det blir varmare ute.
- Snön smälter bort.
- Flyttfåglarna kommer tillbaka.
- Djuren får barn.
- Växter och blommor växer.
- Humlor och andra insekter kommer fram.

Vi pratade sen även om myrorna och myrstackar samt vad som händer med trädens knoppar. Delfinerna fick gå ut i skogen och leta vårtecken. Hajarna stannade i samling och vi pratade om vårt årstidsträd som vi har följt under hösten och vintern. De fick rita av årstidsträdet och skriva lite kort om vad som händer med det under våren. Grupperna bytte sedan så att delfinerna fick skriva och rita medan hajarna då letade vårtecken.

Några skriver och ritar medan de andra letar vårtecken.

En stor myrstack var en av de saker som barnen hittade.

När lektionen var slut hade eleverna rast i skogen en stund innan vi gick till maten. Många av barnen fortsatte då att leta vårtecken. Vi hittade många fina och gröna knoppar på träden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar