Genomgångar

måndag 19 maj 2014

En måndag hos Stranden

En dag börjar med samling - då pratar vi om dagen eller har någon morgonaktivitet. Denna morgon var halva klassen på simning och den andra halvan arbetade med dubbelt/hälften och udda/jämna tal. Efter rasten var vi samlade och hade högläsning ur Sandvargen och åt frukt. Vi skrev i målboken och övade sedan på vår sång som vi ska sjunga på avslutningen och pratade om vad texten kunde tänkas handla om - med hjälp av våra läsfixare.

 På engelskan övade vi på färger och färglade olika figurer.


Våra larver är i full gång med att bli puppor. Förhoppningsvis är det inte långt kvar nu. Senare i veckan ska vi läsa om vad som händer när larverna blir puppor. Det har varit spännande att följa dem under dagen. En av larverna har blivit puppa, han/hon verkar hoppa mycket då puppan rör sig nästan hela tiden.


Trots regnet är barnen flitiga hoppreps-hoppare på rasterna. Katten och musen är den populäraste hoppreps-leken. Tänk på att barnen behöver ha med sig regnkläder eller överdragskläder då det regnar då och då och de inte kan vara ute och leka på samma sätt utan rätt kläder.

 

Efter lunch arbetade vi med symmetri på matematiken. Det har vi arbetat med förut och eleverna var snabba med att komma ihåg vad det var för något. Vi kikade på olika figurer och pratade om symmetri-linjer. Eleverna fick sedan skapa sina egna symmetriska figurer och klistra fast dem på ett papper - det blev spännande bilder.

 




Vi tog triangeln som exempel och kom fram till att en ensam triangel har en symmetri-linje: en vågrät. Då kom Alexander på att om man satte ihop två trianglar som på bilden så skulle den få två symmetri-linjer: en lodrät och en vågrät. Intressant tanke!




Tack för idag - denna regniga måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar