Genomgångar

fredag 9 maj 2014

Läsfixarna - faktatext

Vi fortsätter arbetet med läsfixarna och har nu börjat fokusera lite mer på dem en och en. Men det är svårt, vi blandar in fler läsfixare än det från början var tänkt. I veckan arbetade vi med Spågumman och Cowboyen på en faktatext om bin. Vi började med att titta på rubrikerna och bilderna för att förutspå vad texten skulle handla om. Barnen fick även berättade om det de visste om bin sedan innan.

Vi läste sedan texten och funderade på om det vi hade förutspått stämde och om det som barnen visste sedan innan fanns med i texten eller inte. Några av sakerna fanns med. Under tiden vi läste plockade vi även ut nyckelord, som skulle hjälpa oss att sammanfatta texten i slutet.


Under tiden vi läste, och efteråt, kom det upp många spännande frågor. Då fick vi involvera Reportern, även om vi egentligen inte skulle arbeta med honom idag. En fråga som många önskade svar på var: Vad händer när drottningen i bikupan dör? Hur föds en ny drottning? Detta ska vi forska vidare om...


Vi fick även lov att använda Detektiven då vi ville vara säkra på vad nektar var för något. Vi sökte upp ordet i en ordbok och det var som barnen trodde - en saft som bina gör honung av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar